Houtrecycling van afbraakhout

Geldof recycleert uw houtafval

Geldof recycleert voor 100% uw houtafval. Voor alle soorten houtrecycling bent u bij ons dus aan het juiste adres.

Recycleren is een begrip dat niet meer weg te denken is uit onze samenleving, ook houtrecycling. Afvalhout kan perfect, mits de nodige behandelingen, gerecycleerd en dus hergebruikt worden.

Houtafval, zoals zaagresten of afbraakhout, wordt bij Geldof gerecycleerd om daarna een tweede leven te beginnen als grondstof in een productieproces (bv. spaanderplaten) of als groene brandstof in de energieopwekking. Zo zorgen we ervoor dat minder bomen worden gekapt en dat de afvalberg vermindert.

De houtrecycling bij Geldof gebeurt over een recente hoogperformante machinelijn. De houtbreekinstallatie bestaat uit verschillende componenten die, afhankelijk van elkaar, het afvalhout verkleinen, zuiveren, metaalvrij maken, zeven en transporteren. Aan de sorteerband wordt manueel al het andere afval gesorteerd dat niet machinaal kan verwijderd worden.

Geldof verzekert zich van een kwalitatief hoogstaand eindproduct door systematisch analyses en testen uit te voeren en constant controle te houden op het productieproces en de ingezette middelen.

Wil u graag meer weten over houtrecycling van zaagresten of afvalhout of wil u een bestelling voor houtsnippers plaatsen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.